Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fidesz vs. Molnár Oszkár: egyr
  2011-01-31 18:58:15, hétfő
 
  Fidesz vs. Molnár Oszkár: egyre durvább a helyzet Edelényben

Hírszerző bullet 2011. január 31. 06:32

Komoly vádak, lejárató videofelvétel és harc milliókért - ezek tarkítják az árvíz-sújtotta település mindennapjait. Úgy tűnik, a kedélyek nem csitulnak, újabban a kórházigazgató állítólagos menesztésének híre és egy, a YouTube-ra feltett felvétel borzolja az idegeket.

Korábban az árvizek és a vis maior keretből folyósított összegek miatt került reflektorfénybe Edelény és Molnár Oszkár. Most a Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet igazgatója - aki egyben a Fidesz országgyűlési képviselője is - Daher Pierre menesztésének híre miatt kereste meg a Hírszerző az érintetteket.
,,Nem tudja elviselni, hogy már nem fideszes"

Molnár Oszkár polgármester a Hírszerző kérdésére elismerte, hogy megfordult a fejében, egykori politikai riválisának mennie kellene. ,,Nem biztos, hogy végleg letettem erről. Egy korábbi, belső ellenőrzés jegyzőkönyve a kezemben van, az abban foglaltak miatt akár fegyelmire is sor kerülhet" - mondta Molnár, aki - mivel azt még a képviselő-testület tagjai sem látták - nem kívánta kifejteni, mi áll a jelentésben.

A másik fél, Daher Pierre (Fidesz) elmondása szerint politikai támadásról van szó, a városvezető pedig azért nem meneszti, mert ,,nincs miért". ,,Itt senki nem tud rosszat mondani rám, az ellenőr nem talált kifogást, így nem tud kirúgni, mert nem vetne rá jó fényt, ha kiderülne, hogy politikai indíttatású lépéről van szó" - fogalmazott az intézmény vezetője, aki hozzátette: az elmúlt fél évben szinte az összes hatóság vizsgálódott a kórházban. ,,Szinte naponta kapok valami vizsgálatot, de állunk elébe. Molnár nem tudja elfogadni, hogy már nem fideszes, emiatt radikális, Fidesz- és Orbán-ellenes lett" - mondta Molnár egykori jó barátja, Daher, aki visszautasította a polgármester azon megállapítását, hogy ,,nem véletlenül van táppénzen hetek óta az ellenőr".

A polgármester ugyanis a Hírszerzőnek úgy fogalmazott: ,,megfélemlítő telefonokat kapott az ellenőr, akinek még pszichológushoz is kellett fordulnia". ,,Nyomást gyakoroltak az ellenőrre, hogy találjon valami hibát. Megküldte a jegyzőkönyvet, az ügyvédünk válaszolt rá és azután ment táppénzre. A múlt héten is mondtam neki, hogy bármikor jöhet, várjuk" - felelte Daher.

,,Daher úrral az az alapvető probléma, hogy csak így képes gondolkodni bárkiről: fideszes vagy sem, az ő besorolása szerint" - mondta Molnár. Hozzátette: véleménye szerint ez nagy baj egy közalkalmazott kórházigazgató esetében. "Politikai és emberi viszonyulásom tekintetében pedig elég csak megnézni, hogyan szavaztam a parlamentben az elmúlt közel egy évben is." - reagált Daher Fidesz-ellenességre vonatkozó megjegyzésére Molnár.
Politikai adok-kapok

Nemcsak törvényes eszközökkel vizsgálják Daher-t, úgy tűnik, ellenlábasai mindent bevetnek: a YouTube-ra január közepén került fel egy videofelvétel,


http://www.youtube.com/watch?v=hf3NuZ6LCT8

amin két mobilszámról indított sms látható. Az első telefonszámról a ,,Nézd meg az M1-en a Híradót 19:30-kor Oszkárral kapcsolatban" üzenetet küldték el, a másodikról - melyet Daher-nek tud be a feltöltő - azt írták: ,,Nézétek m1 19 30 tallai andrás oszkárról fontos küld továb" szöveget küldték el. ,,A jól megszervezett lejáratás folytatódik (...) Értékelendő lenne, ha nem a kórház telefonszámszámlájáról küldené (Daher) az SMS-t" - teszi hozzá a videót megosztó.

Az egyik telefon a szolgáltató tudakozója szerint a kórház nevén van. Aki felveszi, Baricska Jánosné, aki Daher személyi titkára, fideszes önkormányzati képviselője. A kormánypárti politikus ezt a számot adta meg elérhetőségeként a Polgármesteri hivatalban. A Hírszerző megkeresésére leszögezte: a telefonszámlát a kórház vezetője fizeti. Hasonlóan fogalmazott Daher is: elmondása szerint mindkét telefonszám az övé, csak az egyiket kölcsön szokta adni.

Molnár Oszkár a kormánynak is nekimegy, ha kell

A két fideszes politikus egyébként egybehangzóan állította, Molnár miatt nem tudja a város lehívni az árvíz sújtotta települések számára elérhető vis maior keretből a támogatás második felét és úgy vélik, a polgármester politikai tisztogatást végez. ,,Már az alakuló ülésen közölte, hogy 4 százalékos leépítés lesz az önkormányzat egyik kft.-jénél, ezek után felvett egy hozzá közelálló személyt, igen magas bérért, a szociális központ vezetőjének posztjára pályázatot akar kiírni, három részre akarja vágni a két évvel ezelőtt összevont oktatási központot és a városi Tv ügyvezetőjét is szándékában áll leváltani, mert leadta Lázár János lakossági fórumát" - sorolta aggályait Baricska Jánosné.

Molnár Oszkár ezzel szemben hangsúlyozta: polgármesterként nincs joga pályázatot kiírni, kinevezni, leváltani, ez a képviselő-testület jogköre. Elmondása szerint az önkormányzat egyetlen kft.-jénél elrendelt 4 százalékos leépítésről a testület döntött még tavaly októberben, a részlegvezetőt az ügyvezető vette fel. "A szociális központ élére pályázat nincs kiírva, tárgyalások folynak a görög katolikus egyházzal a működtetés átadásáról, amit egyébként éppen Baricskánéék kezdeményeztek. Az oktatási központ helyett három önálló intézmény létrehozásáról szintén a képviselő-testület nyilvánította ki szándékát 10:1-es szavazati aránnyal a hatékonyság és költségcsökkentés érdekében" - magyarázta Molnár, majd hozzátette: "a helyi és területi választási bizottság által is a választási alapelvek durva megsértése miatt elmarasztalt várositelevízió-vezető kivételével senkit nem távolított el az októberben megválasztott képviselő-testület".

Baricskáné a polgármesterrel való együttműködés kapcsán egy korábbi történetet is elmesélt. Mint mondta: a választások előtt őt és több fideszes társát behívta Molnár az irodájába és választás elé állította őket: vagy őt, vagy a Fideszt választják. A fideszes politikus hozzátette: miután ők a párt mellett tették le a voksukat, a polgármester közölte velük, hogy ,,mindent el fog követni annak érdekében, hogy szétverje a Fideszt". ,,Bosszúhadjáratról van szó" - fűzte hozzá a fideszes képviselőasszony.

"Baricskáné a helyzetet tisztázó megbeszélésen ott sem volt. Miután voltak információim, megkérdeztem a jelenlévőket, akik között intézményvezetők is voltak, hogy engem vagy a Fidesz jelöltjét fogják-e támogatni. Közölték velem, hogy nem kívánnak velem együtt dolgozni, a lakosság viszont döntött, kit akar képviselőinek és polgármesterének, most a város működésének és nyugalmának az érdekében le kellene vonniuk a konzekvenciát" - reagált a fideszes politikus által elmondottakra a polgármester.
Árvízi elszámolás

Molnár a helyi ellenfelein kívül a kormánnyal is harcot vív. Mint ismeretes, a térséget májusban és júniusban, két hullámban árasztotta el a Bódva. A kormánypárti politikusok és Tállai András államtitkár szerint Edelény 84 millió forinttal nem tud elszámolni, novemberben még nyomozás is indult a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságánál (VPOP) jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűncselekmény gyanúja miatt. A VPOP 12 millió forintnyi üzemanyaggal támogatta a települést, a belügyminisztérium gyanúja szerint azonban Edelény ezt az összeget kiadásként állította be és ki akarta fizettetni a tárca vis maior keretével.

Molnár a Hírszerzőnek úgy fogalmazott: az önkormányzat cége, amely felhasználta az - elmondása szerint nagyon rossz minőségű - üzemanyagot, messze a piaci ár alatt, 1500 forintot számolt el óránként a szivattyúk működtetéséért, amiben benne volt az eszközök kopása, a kezelők munkadíja, a lefoglalt gázolajat pedig érték nélkül adták át. "Így utólag kérdéses, hogy honnan a 12 millió forint. Állunk a vizsgálat elébe" - mondta a polgármester, aki hosszasan sorolta azokat az okokat, amelyek miatt elutasította a számlák kifizetését a Belügyminisztérium.

,,Volt olyan cégvezető, akinek időközben lejárt a határozott időre szóló megbízatása, a hosszabbítás folyamatban volt, mégis elutasították a számlát. Egy homokot fuvarozó céget egyetlen mérlegjegy eltűnése miatt nem akarnak kifizetni, egy másik esetben viszont úgy vélték, a vállalkozó nem a piaci áron, hanem drágábban bocsátotta rendelkezésünkre a gépeket. Egy 60 ezer forintos, lepedőkről szóló tételt azért nem fogott el a BM, mert a számlán, s nem külön papíron volt a teljesítési igazolás" - magyarázta az elutasítások okát Molnár, hozzátéve: több önkormányzattal együtt azt fontolja, jogi lépéseket tesz az ügyben. Összesen 53 millió forintnyi számlát utasított el a tárca. További 30 millió a még a Bajnai-féle ügyvezető kormány által májusban utalt vis maior előlegből maradt, amivel kapcsolatban azt kérte a város, hogy a júniusi védekezési költségekbe számítsák be.

Az önkormányzat egyébként visszautalta a BM számlájára az összeget. Daher és Baricska Jánosné szerint ezzel a húzással Molnár elismerte, hogy hibázott, a polgármester viszont azt mondja: a "törvényesség tiszteletben tartásával végrehajtották a minisztérium határozatát". Az edelényi önkormányzat ugyanakkor jelezte, hogy a számlák mögött valós teljesítések vannak, s ezért továbbra is fenntartja a város az igényét azok kiegyenlítésére.
Végleg elmérgesedett a viszony

A két férfi viszonya - akik egyébként korábban nagyon jó barátságot ápoltak - az országos választások előtt romlott meg. Mint ismeretes, Molnár Oszkár korábbi fideszes politikus 2009. végén került a figyelem középpontjába: többször is értekezett nagy nyilvánosság előtt a globális zsidó nagytőkéről és arról, hogy a várandós anyák az ország bizonyos régióiban hogyan károsítják meg saját magzatukat, hogy a fogyatékosan megszülető gyermek után segélyt vehessenek fel. Ezután a Fidesz nem kívánt Molnár mögé állni, helyette Daher-t biztosították támogatásukról. Az őszi, önkormányzati választásokon végül Molnár függetlenként mérettette meg magát és újrázott, Daher és a polgármester azonban azóta sem tudta rendezni nézeteltérését.


http://hirszerzo.hu/belfold/20110124_edeleny_haboru_molnar_oszkar#utm_source=hsz_ daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_01_31&utm_content= top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elérhetőségeként, visszautasította, intézményvezetők, polgármesterként, rendelkezésünkre, polgármesterének, képviselőasszony, polgármesterrel, kiegyenlítésére, pszichológushoz, reflektorfénybe, várositelevízió, önkormányzattal, támogatásukról, telefonszámlát, kórházigazgató, rendelőintézet, működtetéséért, telefonszámról, megállapítását, kezdeményeztek, részlegvezetőt, létrehozásáról, nézeteltérését, közalkalmazott, végrehajtották, biztosították, elutasították, együttműködés, függetlenként, videofelvétel, megjegyzésére, egybehangzóan, nyilvánította, menesztésének, megválasztott, helyzet Edelényben, árvíz-sújtotta település, kórházigazgató állítólagos, abban foglaltak, városvezető pedig, intézmény vezetője, összes hatóság, polgármester azon, polgármester ugyanis, ügyvédünk válaszolt, múlt héten, közalkalmazott kórházigazgató, elmúlt közel, első telefonszámról, másodikról –, feltöltő –, Molnár Oszkár, Koch Róbert Kórház, Daher Pierre, Daher Fidesz-ellenességre, Baricska Jánosné, Lázár János, Tállai András, Pénzügyőrség Országos Parancsnokságánál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Elköszönt  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Kaffka_Margit  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Rátalálsz  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 20  Esti kép  Bertolt Brecht -től idézet  Png csokor  Alázat  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Egy lelki imádság  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  s immár én is felragyogva, ért...  Png nő  Zilahy Lajos gondolata  A sors  Szép estét  Szívem  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bertolt Brecht -től idézet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nevem  Garai Gábor - Takarítás  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Erdőn  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png cica  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Png cica  Illyés Gyula - Milyen hamar.  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az... 
Bejegyzés Címkék
helyzet Edelényben, árvíz-sújtotta település, kórházigazgató állítólagos, abban foglaltak, városvezető pedig, intézmény vezetője, összes hatóság, polgármester azon, polgármester ugyanis, ügyvédünk válaszolt, múlt héten, közalkalmazott kórházigazgató, elmúlt közel, első telefonszámról, másodikról &#8211, feltöltő &#8211, videót megosztó, egyik telefon, szolgáltató tudakozója, kórház nevén, kormánypárti politikus, számot adta, kórház vezetője, egyiket kölcsön, város lehívni, árvíz sújtotta, támogatás második, polgármester politikai, alakuló ülésen, önkormányzat egyik, hozzá közelálló, szociális központ, önkormányzat egyetlen, testület döntött, ügyvezető vette, görög katolikus, működtetés átadásáról, oktatási központ, választási alapelvek, októberben megválasztott, polgármesterrel való, korábbi történetet, választások előtt, fideszes politikus, párt mellett, polgármester közölte, fideszes képviselőasszony, helyzetet tisztázó, lakosság viszont, város működésének, helyi ellenfelein, térséget májusban, kormánypárti politikusok, összeget kiadásként, önkormányzat cége, szivattyúk működtetéséért, eszközök kopása, kezelők munkadíja, lefoglalt gázolajat, vizsgálat elébe&#8221, számlák kifizetését, határozott időre, hosszabbítás folyamatban, homokot fuvarozó, másik esetben, piaci áron, teljesítési igazolás&#8221, elutasítások okát, júniusi védekezési, önkormányzat egyébként, húzással Molnár, polgármester viszont, minisztérium határozatát, edelényi önkormányzat, számlák mögött, igényét azok, országos választások, figyelem középpontjába, globális zsidó, várandós anyák, ország bizonyos, fogyatékosan megszülető, polgármester azonban, elérhetőségeként, visszautasította, intézményvezetők, polgármesterként, rendelkezésünkre, polgármesterének, képviselőasszony, polgármesterrel, kiegyenlítésére, pszichológushoz, reflektorfénybe, várositelevízió, önkormányzattal, támogatásukról, telefonszámlát, kórházigazgató, rendelőintézet, működtetéséért, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.